ΗΠΑ να αντιταχθούν Παλαιστινιακή ΟΗΕ προσφορά
Οι ΗΠΑ είναι να αντιταχθεί εφαρμογή της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη για την πλήρη ιδιότητα του μέλους όταν Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού συγκαλεί το Σεπτέμβριο.
Rosemary DiCarlo, ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξει «μονομερείς ενέργειες» από τους Παλαιστινίους στα Ηνωμένα Έθνη.
ΝτιΚάρλο στην ομιλία της κατά το τελικό, η τακτική Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συζήτηση του Συμβουλίου σχετικά με την ισραηλινο-παλαιστινιακή κατάσταση.
"Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία: συμβολικές δράσεις για την απομόνωση του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη τον Σεπτέμβριο δεν θα δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος», δήλωσε ο ΝτιΚάρλο.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποστηρίξει μονομερή εκστρατείες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή."
ΝτιΚάρλο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιέζει για μια επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων, επιμένει για μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων, και θα αντιταχθούν σε κάθε μονομερούς δράσης εκ μέρους των Παλαιστινίων στα Ηνωμένα Έθνη.
Οι ΗΠΑ είναι μεταξύ των πέντε βέτο-εξουσία των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θεωρεί μόνο ΟΗΕ εισαγωγές προς την Γενική Συνέλευση από συστάσεις από 15-μέλος του Συμβουλίου της.
Λύσης των δύο κρατών
Σε απάντηση στη δήλωση του ΝτιΚάρλο, Riyad Mansour, το Παλαιστινιακό παρατηρητής του ΟΗΕ, είπε ότι με περισσότερες από 120 χώρες έχουν ήδη την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, οποιαδήποτε ενέργεια των Ηνωμένων Εθνών, είτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ή της Γενικής Συνέλευσης, δεν θα είναι μονομερής.
"Αντίθετα, είναι πολυμερή, και την καθιέρωση της λύσης των δύο κρατών με έντονους ψηφίσματα, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, σχετικά με τις βάσεις των προ του 1967 σύνορα και την εισαγωγή του, όπως πλήρες μέλος του οργανισμού θα συμβάλει στο να καταστεί η λύση των δύο κρατών περισσότερο αναπόφευκτη », είπε.
Δυτικοί διπλωμάτες λένε οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν αποφασίσει αν θα επιδιώξει τη συμμετοχή της στον ΟΗΕ ως κυρίαρχο κράτος ή να πιέσει για ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους, χωρίς συμμετοχή του ΟΗΕ.
Mansour δήλωσε: «Αυτή είναι η ώρα για την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης."
Είπε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι έτοιμοι να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με την προ του 1967 σύνορα του πολέμου ως το θεμέλιο, αλλά τόνισε «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να περιμένει για το Ισραήλ να διαπραγματευθεί με καλή πίστη."
Σύμφωνα με το συναίσθημα των ΗΠΑ, Ρον Prosor, ΟΗΕ πρέσβης του Ισραήλ είπε ότι «είναι σαφές ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ενωμένοι και απέχουν πολύ από ενωμένοι για την ειρήνη".
"Τώρα είναι η ώρα για τη διεθνή κοινότητα για να πει την παλαιστινιακή ηγεσία αυτό που αρνείται να πει τους δικούς της ανθρώπους, δεν υπάρχουν συντομεύσεις για την κρατική υπόσταση», είπε ο 15-έθνος του Συμβουλίου. "Δεν μπορείς να παρακάμψει ο μόνος δρόμος προς την ειρήνη."
"Οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς και να κάνει δύσκολες επιλογές," Prosor είπε. "Θα πρέπει να κατεβείτε στη μόδα της μονομέρειας και πίσω στη σκληρή δουλειά της άμεσης αποκατάστασης της ειρήνης."
Τέλος της κατοχής
Οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν μια κατάσταση στη Δυτική Όχθη, Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ μετά το 1967 στη Μέση Ανατολή τον πόλεμο.
Σαλάμ Φαγιάντ, ο πρωθυπουργός και επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία βασίζεται στη Δυτική Όχθη, έχει περιορισμένη πούμε εδώ, ενώ το Ισραήλ διατηρεί το συνολικό έλεγχο επί του εδάφους.
Οι παλαιστινιακού κράτους προσπάθειες για την οικοδόμηση συχνά συναντούν δυσκολίες εξαιτίας ισραηλινών περιορισμών.
"Επιδιώκουμε ένα ανεξάρτητο κράτος και ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τερματισμό της κατοχής».
Σημερινής κυβέρνησης του Ισραήλ λέει ότι είναι διατεθειμένη, καταρχήν, να δεχθεί τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.
Ωστόσο, αναφέρει ότι δεν θα εγκαταλείψουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αναμενόμενη για το κεφάλαιο των Παλαιστινίων, και περιορίζει αυστηρά
πρόσβαση στη Γάζα, που κυβερνιέται από τη Χαμάς από το 2007.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο του 2010, όπως ΗΠΑ-μεσολάβηση απευθείας ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων επανέλαβε, ότι μια ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να υπογραφεί σε ένα χρόνο, αλλά οι συνομιλίες κατέρρευσαν εβδομάδες αργότερα, μετά το Ισραήλ έληξε πάγωμα του για ανέγερση οικισμών.
Οι Παλαιστίνιοι επιμένουν ότι δεν θα επαναληφθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ισραήλ μέχρι να σταματήσει οικοδόμηση οικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα πρέπει να θέτει προϋποθέσεις για συνομιλίες και ότι οι οικισμοί δεν τους σταματήσει από τη διαπραγμάτευση στο παρελθόν.
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar